Články

Každý vlastník nemovitosti (u bytových domů SVJ) by měl uchovávat stavební dokumentaci po dobu existence stavby, která odpovídá jejímu aktuálnímu stavu. Za neexistenci mohou stavební úřady ukládat sankce.

Často se na mě obrací klienti, kteří již nějakou nemovitost vlastní a rádi by si pořídili buď menší nemovitost nebo naopak. Za celou dobu mé působnosti v realitách jsem řešila několik takových případů…

To je častá otázka, se kterou se setkávám… Ceny u některých nemovitostí klesají. Doba prodeje u některých nemovitostí se prodlužuje. Záleží na stavu nemovitosti, lokalitě a počtu nabízených konkurenčních nemovitostí. Největší pokles cen nastal u panelových bytů před rekonstrukcí.

Uvažujete o prodeji nemovitosti a nejsou Vám jasné některé pojmy z realitní terminologie? Připravili jsme slovník nejčastěji používaných pojmů, které Vám mohou pomoci se zorientovat.

Pokud chcete při pronájmu či prodeji nemovitosti využít služeb realitního makléře, budete muset nejdříve uzavřít zprostředkovatelskou smlouvu.
Dle zákona o realitním zprostředkování (§ 9 odst. Zákona č. 39/2020 Sb.) nemůže realitní makléř nemovitost nabízet, aniž by byla písemně uzavřena zprostředkovatelská smlouva.
Tento zákon má zabránit či výrazně...

Jak bude probíhat předání nemovitosti a co bude zapotřebí zařídit z mé strany? To je otázka, se kterou se setkávám velmi často. Všechny potřebné informace se dozvíte v tomto článku.
Vždy je mým cílem nezatěžovat mé klienty s administrativou, a tak všechny potřebné dokumenty na předání nemovitosti vždy připravím. Klienti mi pouze zodpoví dotazy...